Muffin Trays White
Slide Muffin cups
Slide Tulip White
Slide Bakform White
Easter Lide beskuren white

Ansvar

“Att tillgodose våra behov idag utan att kompromissa med möjligheterna för framtida generationer att tillgodose sina”.

Miljö

Hållbarhet innebär förmågan att upprätthålla en balans i de resurser vi utnyttjar så att naturens tillgångar inte påverkas. Hos oss är miljövänliga alternativ inte en valmöjlighet. Att vara miljövänlig ska inte vara ett val – För oss är det en självklarhet. 

Vårt miljö arbete och vår miljöpolicy är under ständig utveckling då vi kontinuerlig strävar efter att minska våra produkters och processers miljöpåverkan. Under lång tid har vi använt oss av FSC®-certifierat papper och i mars 2015 erhöll vi vårt första egna certifikat enligt FSC-standard. Detta i kombination med våra strikta krav på tryckfärger och val av papperskvaliteter gör våra formar mycket väl lämpade för direktkontakt med livsmedel. Vi använder oss inte av infärgade papperskvaliteter eftersom dessa enligt BfR ej rekommenderas till bakning utan enbart till förbackning.


Våra bakformar kan erhållas både otryckta eller tryckta i flera färger i enlighet med EU’s regelverk EC No 2023/2006.Våra produkter och materialkvaliteter testas regelbundet för migration enligt NormPacks standard. I samarbete med Innventia testas också våra produkter för set-off.Sedan 2006 är vi certifierade enligt BRC IoP och har vid den senaste revisionen erhållit den högsta ratingen. På begäran kan vi även presentera intyg för Halal och Kosher.Samtliga regelverk som vi strävar efter att följa framgår av vår ”Declaration of Conformity”.

Licensnummer:FSC®- C124599